Fuck Cancer

Kvalme , angst , uro og strålesmak i munnen preger denne dagen fra jeg våkner, dagen er  Mandag 3 Desember 2018…

 

 

Jeg har vært våken flere ganger i løpet av natten for å se hvor mye klokken er og for å telle timer.. Jeg er skjelven i kroppen og puster fort. Alle disse plagene nettopp fordi den mest fryktede timen i året på sykehuset skjer i dag.

Jeg skal på etterkontroll for å se om alt er like bra som året før….det er nå 7 år siden i år at jeg ble erklært kreft fri og egentlig trenger jeg ikke like intens kontroll lenger for det er nå lite sannsynlig å få noe tilbakefall. Det er vanskelig å forstå for jeg var jo frisk da jeg ble kreftsyk, dette henger jeg ikke med på, fornuften prøver å få følelsene mine til å forstå. Jeg klarer ikke å slippe tak i disse kontrollene på sykehuset for de gir meg den tryggheten jeg sårt trenger.

 

 

Jeg er heldig som får komme til de som har mest kunnskap om meg og min situasjon og det gjør at jeg kan senke skuldrene etter kontrollen litt etter litt å starte neste nedtelling til desember 2019.

Det tar på å gå på kontroll, hodet begynner å jobbe, tankene spinner alltid rundt…det kan jo hende, hva gjør jeg dersom de skulle oppdage noe…Ulike scenario kverner i hodet og jeg får ikke stoppet dette om jeg hadde villet. Kroppen lever sitt eget liv når det omhandler kontrollene.

Jeg vet at jeg bare må gjennom det og stå i det og bare akseptere at sånn føles det og det blir bedre dagen etter. Sånn sett hjelper det med tiden at jeg lærer meg å akseptere og komme meg bedre gjennom de dagene før og selve dagen for kontroll.

Jeg har en del senskader og en av de er blæra, det gjør at det kjennes ut som jeg har urinveisinfeksjon ofte. Dager og uker av gangen. I 7 år har jeg gått til lege å fått sjekket når symptomene kommer men hver gang er svaret nei du er frisk….”bare stråleskader” du kjenner.

I noen uker nå har jeg kjent på de samme vanlige symptomene men bare over litt lenger tid så jeg var redd senskadene hadde forverret seg….Jeg ble så glad da jeg fant ut i at det bare var urinveisinfeksjon for hos meg er det “bare” sett i lys av stråleskadene.

Jeg fikk gitt legen en god latter da jeg ble godt fornøyd med resultatet, følte meg nesten stolt at JA! nå har jeg det! Denne gangen var det reellt.

Små gleder i hverdagen..

Mens jeg sitter her hjemme i sofaen min å skriver  kjenner jeg kroppen lander mer og mer og det føles vidunderlig for nå blir jeg trøtt og har tenkt å sove litt for å innhente meg etter en strevsom dag. Dagen går videre noe lettere og begeret for å holde ut et år til er fylt opp med tålmodighet igjen men jeg vet også at hvis jeg har behov kan jeg bestille time når jeg måtte trenge det for å bli trygget på at alt er som det skal være.

Etter kreftbehandlingen jeg ble ferdig med 22 desember 2011 har julen blitt enda mer spesiell for meg, jeg har alltid likt jul og fått julestemning og kost meg med å pakke inn gaver, men etter sykdommen betyr julen noe spesielt for meg. Julen betyr slutten på behandlingen jeg fikk og starten på å starte å leve litt igjen. Det å ha hele desember inne på Radiumhospitalet gjorde noe med meg. Syke mennesker og julekuler på intravenøst stativer er jo litt koselig men det er også helt sykt å se…trist.

Jeg pynter til jul 1 Desember med juletre, duker og nisser. Jeg feirer jul hele desember for å virkelig markere julen som for meg betyr et år til i live. Desember skal nytes og settes pris på for det kunne fort vært min siste jul jeg feiret for 7 år siden…

 

 

Takk for at du leste

Pernille ❤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#fuckcancer #livmorhallskreft #kontroll #7år #frisk #leve #vestfoldsentralsykehus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no