Hei fra meg !

Hei !

Dette blir mitt første innlegg jeg skriver her på denne bloggen. Jeg er både spent og glad på hvordan dette blir men er veldig trygg på at jeg kommer til å klare å skrive åpent om utfordringer i livet. Jeg har fulgt med på psykmagasinet en stund og sett opp til disse flotte jentene som tør å være så åpne om noe så personlig som psykisk helse. Det er mange, veldig mange som ikke tørr eller klarer å snakke høyt om psykiske utfordringer.

Jeg har derfor et slagord “Alle har en psykisk helse”  Det kan handle om  å slite litt med noen valg en tar , skilsmisse og andre utfordrende situasjoner i livet, hva som helst.  Noen sliter litt mer og møter større utfordringer i livet og jeg ønsker å være med på laget for å spre åpenhet rundt temaer det er tabu å si noe om. Åpenhet er viktig.

Psykisk helse blir gjort til noe fremmed og skummelt, sannheten sånn jeg ser den er at det er så mange fine mennesker der ute som dere andre går glipp av å møte. Vi er som alle andre, virkelig som alle andre.

Hvem er jeg ?

Jeg er ei dame på 42 år, jeg er mamma til en voksen sønn på 22 og minstemann blir 17. Jeg bor alene , altså singel og trives med dette. Mye er mine utfordringer og jeg tar valg som gjør at jeg har det best mulig med meg selv. Det er mange ganger stille og rolig her hos meg men det er sånn jeg liker det. Jeg trenger mye ro.

Jeg kommer til å skrive om ulike temaer som opptar meg og erfaringer jeg selv har med angst , spiseforstyrrelse og andre utfordringer i livet på grunn av dette. Litt om tanker og følelser og dele litt underveis om hvordan jeg jobber med meg selv

Jeg har også hatt kreft og sliter veldig med senskader som fatigue , men dette ønsket jeg ikke en egen spalte til da dette er noe jeg har jobbet mye med og forteller litt i små puljer som jeg føler meg klar for. Mye mulig jeg forandrer mening etterhvert men det får vi se på. Viktigst for meg er å ta det etterhvert som jeg blir klar for det, det gjelder forøvrig med alt her i livet.

Jeg har tidligere vært veldig dårlig til å bli kjent med meg selv og dermed ikke klart å ta hensyn til mine behov, dette har og satt sine spor i meg på ulike måter og dette er noe jeg stadig jobber med å finne løsninger på. Jeg lar meg inspirere veldig av andre som er åpne om sine utfordringer, natur , foto og jeg liker quotes.  Nyter ofte musikk på mine mange gåturer ute. Tar ingenting for gitt lenger da det var tider jeg ikke klarte å gå ut av huset fordi angsten herjet så voldsomt i meg.

Jeg skaffet meg hund da jeg trengte det som mest men det var bare det at jeg forsto virkelig ikke hvor mye det skulle bety for meg å ha den lille pelsvennen ved min side. Jeg har lært så mye av han og han betyr så mye for meg og min helse både fysisk og psykisk. Han har det godt sammen med meg og vi har blitt et team som koser oss sammen i gode og dårlige dager, på opp og nedturer er vi der for hverandre. Deilig å le høyt så tårene triller fordi han gjør så mye rare ting, eller bare få sitte nær han og kjenne varmen det er så godt.

Dette var litt fra meg, da er jeg i gang og føler meg heldig som får blogge for psykmagasinet!

Jeg håper dere vil følge meg på min vei, målet mitt er vel at jeg mener det skal være mer åpenhet om psykisk helse..så målet mitt er å skrive åpent og ærlig om hva livet har å by på.

Alt på godt og vondt..

 

 

Takk for at du leste

Pernille  ❤

 

 

 

 

#psykiskhelse #psykmagasinet #blogg #pernille #åpenhet #tabu #livet

4 Comments

 1. Nina
  16. november 2018

  Flott skrevet … du er en tøff Dame .. you go girl <3

  Svar
  1. Pernille
   16. november 2018

   Hei Nina ! Så koselig at du har lest bloggen, det setter jeg pris på. Vet ikke om jeg er så tøff men nå er det nok, jeg tier ikke lenger 😉

   Svar
 2. Tåka
  16. november 2018

  Jepp……da er du i gang,Snuppi !👍🏻😊
  Gleder meg til å følge bloggen din 😊
  Gi pelsdotten en klem fra ” tante” 😘

  Svar
  1. Pernille
   16. november 2018

   Tusen takk ! Kjempeflott med følgere 🙂 Klemmen er gitt til Sebbie <3

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no